Vilken hudtyp har jag?

Jag tänkte inleda bloggen med ett viktigt inlägg, just angående HUDTYPER.

Det kanske låter som att det borde vara enkelt att veta vilken hudtyp man har, men det är mer komplicerat än vad man kan tro. Ingen hud är den andra lik och man kan inte ens lita på att ens egen hud håller sig till en hudtyp året runt.

Normal hy

Vissa har turen att ha en balanserad och så kallad ”normal” hud i sig själva och det är bara att säga grattis till er. Personer med den här hudtypen behöver mest fokusera på att hålla hög fuktighet i huden.

Torr hy

En torr hud har fina, små porer och den känns ofta lite sträv.

Använd rejält återfuktande produkter med extra näring och var noga med peeling så att de fuktgivande produkterna kan slussa ner till även de djupare hudlagren.

Fet hy

Fet hy kännetecknas av att den är blank och glansig. Porerna är ofta stora och det är ofta så att fet hy har finnar, pormaskar och blemmor.

Tänk på att inte använda uttorkande produkter om du har fet hy! Detta är ett vanligt misstag som många gör och då blir det bara att huden börjar producera mer fett som en försvarsmekanism.

Blandad/kombinerad hy

Har du fetare hy i t-zonen och torrare partier i andra delar av ansiktet så har du blandad/kombinerad hy.

Använd produkter som balanserar huden, se till att återfukta ordentligt och använda gärna punktbehandlare. 

Känslig hy

Känslig hy kan vi alla råka ut för och det handlar helt enkelt om att vi i vissa perioder kan få en känsligare hud på grund av exempelvis hormoner, årstid, sol eller liknande. Att ha bra produkter mot känslig hy bör de flesta ha hemma då man kan få känslig hud oförberett. Har man bra produkter som kan användas även under dessa perioder så kan man använda sina vanliga produkter