Det finns så många fördelar med att bo på landet

En av de saker som jag uppskattar mest av att bo på landet är närheten till fritid och aktivitet. Det är verkligen bara att dra på sig skorna och bege sig ut i terrängen. Med skogen bakom knuten kan jag njuta av naturen året om. Å ena sidan har jag långt till gymmet härifrån, å andra sidan behöver jag inte tillgång till något gym eftersom jag tränar ute, eller inne i vårt stora ombonade uthus. Vi har köpt lite enklare träningsredskap till uthuset så det är som ett litet eget gym. Vi har lite vikter, träningsbollar och band. Det enda vi behöver köpa nu är träningsmattor, sen är gymmet komplett!

landet

Utomhusträning

Skogen erbjuder bland annat terränglöpning och styrketräning. Den erbjuder också en bra miljö för meditation och återhämtning. Här om dagen vaknade jag tidigt för att kunna ta tillvara på skaren. Hade jag väntat med att bege mig ut hade jag sjunkit igenom snön, men med skarsnö kunde jag ta mig fram. Det blev powerwalk i 30 minuter och en riktigt härlig naturupplevelse. Väl ute i skogen hittade jag en gren som jag kunde använda till att göra pull-ups på och några stenar att klättra upp på. Det blev ett lämpligt träningspass. Självklart hade jag packat med mig en termos med kaffe, en flaska vatten och bland annat Smoky Avocado- och bönmacka, inspiration. Matsäcken fungerade både som extra tyngd och som motivation.

Jag tycker själv att det är lättare att hålla formen när jag bor på landet, än när jag bodde i staden. Då tränade jag på gym tre dagar i veckan. Nu avsätter jag mindre tid dedikerat till träning, men rör på mig betydligt mer. Trädgårdsarbete, snöskottning och utfodring av djuren kräver också en hel del muskelarbete. Det är så skönt att kombinera träning med skönhet som hudvård, peeling med mera!