Min hund kan det perfekta receptet för en god hälsa

Vad hade jag gjort utan dig? Min hund är en så viktig del av mig och mitt liv. Utan honom hade jag inte haft samma sällskap. Han ger mig både motivation och stöd. Utan honom hade dessutom vardagsmotionen inte blivit lika frekvent. Sedan han flyttade in hos oss tar jag mig ut varje dag, oavsett väder och vind.

Jag ser min hund en boost för hälsan. Kroppen är byggd för rörelse. De promenader i skog och mark som vi gör dagligen har verkligen fått mig att må bättre, både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig mer harmonisk.

Det finns studier som visat på att hunden kan minska risken för exempelvis depression. Djurägare har också lägre blodtryck än de som inte har djur. Kanske beror det på hundens lugnande effekt. Vad som än händer har vår hund en första prioritet och det är att ”chilla”. Han tycker om att mysa och kräver att vi också tar det lugnt och ”chillar” mellan varven. När han ser att jag är uppe i varv så reagerar han direkt med att påkalla min uppmärksamhet. Sedan liksom ”vallar” han mig till soffa eller säng. Rätt kul egentligen. Min hunds andra prioritet är motion och rörelse. Där av att vi tar oss ut så mycket. Skulle vi inte gå ut på dessa långa promenader och motionsrundor skulle han bli otroligt rastlös, med skall och sönderbitna skor som följd. Detta får såklart som följd att vi måste gå ut, regelbundet. Tack och lov för det.