Nattmask – ett litet mirakel

Brukar du använda nattkräm, men känner för att testa hur det är med nattmask? Nattmask, eller sovmask som vissa kallar det, är en mask som ger massor av fukt, näring och vård till huden medan du sover.

När man jämför det med en bra nattkräm kan man enkelt säga att en nattmask är betydligt mer fart i, så har du exempelvis väldigt torr hy så är det bättre att helat sluta med nattkräm och istället satsa på nattmask.

Hur använder jag nattmask?

Det är superlätt att använda en nattmask! Det är bara att använda den istället för nattkräm. Du applicerar den alltså efter rengöring, toner, essence och serum och sedan är det bara att låta den absorberas av huden – klart.

På morgonen tvättar du av den när du gör din vanliga rengöring, så det är inga konstigheter alls.

Vilken nattmask ska jag välja?

Det finns en mängd olika nattmasker och vilken som är bäst just för dig har att göra med bland annat vad du har för hudtyp och hudbesvär. Ofta är det så att det är fukt som måste fyllas på för de flesta av oss, så satsa gärna på en nattmask full av fukt.

Var köper jag bra nattmask?

Det finns nattmasker överallt där man säljer hudvård, så du kan köpa det från bland annat hudvårdsbutiker, skönhetskedjor med mera. Det är inte svårt att hitta nattmasker, så det är bara att välja ut en och köra på.

Vad kostar en nattmask?

Beroende av vad det är för typ av nattmask du vill ha så kostar det mer eller mindre. Det finns både dyra och billiga varianter, så man kan enkelt anpassa der efter sin plånbok. Ofta är det så att man betalar för det man får, men i vissa fall är det såklart så att det är onödigt dyrt med vissa hudvårdsprodukter på grund av märket eller liknande.