Att peela är grunden för en strålande hud

Tillhör du dem som inte riktigt har kommit in i att peela huden ordentligt? Då är det dags att komma in i det så fort som möjligt!

Att peela huden är nödvändigt, inte minst för en äldre hud, då det är på det viset att hudens naturliga exfolieringsprocess blir långsammare med åren. Under unga år exfolierar huden naturligt så att gamla, trista och döda hudceller avlägsnas av sig själva., men det kan behövas en peeling även för ung hud.

Varför peela huden?

Att peela huden är viktigt för att hjälpa huden på traven vad gäller att avlägsna gamla hudceller, men en exfoliering hjälper även till med att lösa upp tilltäppta porer och att jämna ut hudytan.

Om man inte peelar sin hud är det så att den ser glåmig, torr och grådaskig ut. Så fort man börjar använda en peeling så kommer det fram frisk och strålande hud, så det är verkligen så att man skillnad.

En peeling behövs också för att förbereda huden på nästkommande steg i hudvårdsrutinen. När man peelar så tar man bort det gamla och öppnar upp för det nya. En peeling gör så att man inte bara lägger produkter på hudytan och det yttersta lagret av huden.

Produkterna man använder efter en peeling kan lättare tas upp av huden och de kan även tränga ner i hudens djupare lager.

Vilken peeling ska jag välja?

Att välja peeling handlar om hudtyp. Beroende av vad man har för hudtyp passar den ena typen av peeling bättre än den andra. Du ska naturligtvis även ta med hudens tillstånd i beräkningen när du väljer vilken peeling du ska använda. Det är viktigt att man inte är för ”tuff” mot sin hud, men man ska inte heller vara så försiktigt att produkterna inte gör någon nytta.

Använd en mild syrapeeling vid känslig hud och en grövre kornpeeling om du har mer tålig hud. Du kan också använda en kombinerad peeling med både syror + peelande korn.