Dagens tips: Punktbehandling av finnar och plitor

Tillhör du dem som brukar få finnar eller plitor emellanåt? Tycker du att det kan räcka med att punktbehandla vissa gånger istället för att lägga en rengörande mask över hela ansiktet? Då är punktbehandling din grej!

Om du har en bra rengörande mask hemma så kan du använda den, annars kan du köpa det. Du kan naturligtvis också köra på den typen av produkter som är särskilt framtagna för att användas endast på finnar och plitor, alltså produkter som är till för just punktbehandling.

Kan jag sova med punktbehandlande produkter?

Du kan absolut sova med den här typen av produkter. Det är ofta så att det kan räcka – många plitor och finnar behöver endast en behandling. Har du en bra produkt så kan du ha sådan tur att du vaknar upp med strålande fräsch hud direkt!

Det är dock på det viset att det finns vissa produkter som man inte ska ha på huden under lång tid, men då informeras man alltid om det. Är det extra starka produkter så står det alltid på förpackningen, så det är ingenting som du behöver oroa dig över.

Man ska inte räkna med att det räcker med en enda behandling över natten, utan det är klokt att inte förvänta sig för mycket. På så sätt blir man inte besviken, utan istället kan det vara på det viset att man får sig en riktig överraskning!

Bäst-före-datum punktbehandlare

Det behövs bara en liten ”dutt” på finnen/plitan för att en punktbehandlare ska göra sitt jobb. Detta innebär att de räcker väldigt länge, men var noggrann med att ha koll på när du köper dina hudvårdsprodukter då det finns ett bäst-före-datum. Ofta är det 12 månader som gäller efter det att man öppnat förpackningen. Det är enkelt att ta reda på då det alltid finns den här typen av info på baksidan av hudvårdsprodukter.

Glöm inte dina rutiner heller!