En bra hudvårdsrutin kan vara enkelt

Tycker du att det är krångligt med hudvård? Känns det som att det är för mycket att ta in? Vill du ha det så enkelt som möjligt utan en massa ”onödiga” produkter som ställer till det för dig? Det går faktiskt att lösa – en enkel och bra hudvårdsrutin är lättare att komma in i än vad man kan tro!

Vilka produkter ska jag använda?

För att det ska bli bra med en hudvårdsrutin tycker vi att man ska ha med följande steg:

  • Rengöring
  • Toner
  • Essence/Booster (som dessa)
  • Serum
  • Kräm eller mask på kvällen och kräm med SPF på dagen

Det är också viktigt att komma ihåg att använda mask och peeling några gånger i veckan. Om man gör det så kommer huden att gå från trist till strålande fräsch!

Vilket märke ska jag välja?

För att din hudvårdsrutin ska vara så bra som möjligt är det på det viset att det krävs att du har bra produkter. Detta innebär inte nödvändigtvis att det måste vara dyrt, men det är ofta så att de bättre hudvårdsprodukterna är dyrare.

Det som är bra vad gäller dyrare hudvård är att det blir billigare i slutändan eftersom det är bättre kvalitet + att det oftast är mer dryga produkter med högre innehåll av godsaker.

Det är enklare än vad du tror!

Anledningen till att det är så många som inte orkar med en ordentlig hudvårdsrutin är att man tror att det ska vara jobbigt och tidskrävande. Det är faktiskt inte jobbigt alls när man väl har fått in det i sin vardag som en självklarhet, utan då går det jättebra. Det är främst på kvällen det behövs att man tar i lite mer medan morgonens hudvårdsrutin inte behöver vara särskilt avancerad. På kvällen ska man tvätta bort allt som samlats på under dagen. Det är dels så att hudens blir smutsig av luften och sedan är det såklart så att det är viktigt att tvätta av sig om man använder smink.